Over Pardoes

Pardoes is sinds 1981 het podium voor dance- en livemuziek, theater, thema evenementen en tienerdisco’s in de gemeente Opmeer. Met een 10 koppig bestuur, ruim 70 vrijwilligers en jarenlange ervaring zorgt Pardoes voor een breed cultureel aanbod op het gebied van podiumkunsten. Daarnaast biedt Pardoes ook een plaats voor talentontwikkeling en educatieve activiteiten.

Met jaarlijks ruim 40 evenementen en meer dan 5000 bezoekers speelt Pardoes een belangrijke rol in het sociaal culturele aanbod in de gemeente Opmeer en ver daarbuiten. De evenementen die wij jaarlijks organiseren kun je vinden in onze agenda.

Pardoes is een stichting zonder winstoogmerk en maakt onderdeel uit van het jeugd en jongerenwerk Opmeer. Pardoes is de thuisbasis voor vele organisaties zoals Gabberweek, De Uitdaging en HIP’92.

Historie

Pardoes is opgericht in 1981. Toentertijd in het oude pand aan de Herenweg, tegenover de kerk in het oude schoolgebouw. Hier werden tot 2011 alle activiteiten georganiseerd. Naarmate het pand verouderde, voldeed het niet meer en werd er gezocht naar een nieuwe locatie.

In de turnhal van Kracht en Vriendschap werd een doos-in-doos constructie gerealiseerd. Samen met judovereniging Hikiwake, Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Opmeer (SJJO) verhuisde Pardoes hier naar toe. Sinds 2011 is Pardoes gehuisvest in de Multifunctionele Accomodatie (MFA) aan de Weijver te Hoogwoud.

In de zomer van 2018 heeft er in Pardoes en grote verbouwing plaatsgevonden en is zowel de uitstraling als de techniek compleet op de schop gegaan. Deze verbouwing heeft geresulteerd in dat we de komende jaren weer met een frisse blik en een uitmuntende bezoekerservaring hoogstaande evenementen kunnen blijven aanbieden.  

Deze pagina wordt in de toekomst nog verder geüpdatet.