Openingsweekend: LIVE

Date : 18 / september / 2015
Time : 21.00 - 02.00 uur
Geen vvk

Live

Kissing Jane & Burgundy

Jullie kennen ze van de Slag om Hoogwoud. Kissing Jane won in 2014 de juryprijs. Burgundy pakte een jaar later de publieksprijs! Het kan dus niet anders dan een muzikaal sterke en erg gezellige avond worden.

Kissing Jane:
Deze theatrale powerpopband brengt haar droomwereld tot leven op het podium. De twee kleurrijke frontvrouwen worden strak begeleid door de drie mysterieuze mannen van de band. Als dag en nacht, dansen ze op hun uitgelaten vreugde en voelen ze het intense verdriet. Het is een band die je wilt horen, maar vooral ook wilt zien. Hun geluid laat zich nog het beste vergelijken met No Doubt, Kate Bush en Blondie. In hun performance nemen ze je af en toe mee naar diepe dalen, om je vervolgens meteen weer omhoog te tillen naar de volgende emotie; de volgende kleur op het palet. Uiteindelijk hoopt Kissing Jane jou de boodschap te hebben gegeven, die jouw dagelijkse sleur voortaan omtovert tot iets magisch. Dat deze band ook nog weet hoe je catchy songs moet schrijven, maakt zowel hun debuutalbum ‘Factory of Hearts’, als de live ervaring een regelrechte aanrader.
Laat ze je betoveren.

Burgundy
Burgundy is een 4 mans band bestaande uit: Daan Stultiens (Gitaar), Joram Heijmans (Zang, Gitaar), Sam Ickelsheimer (Basgitaar, Synths) en Daniel Smienk (Drums). Deze vier jongens hebben elkaar leren kennen op het Art & Entertainment college van het ROC van Amsterdam. Na wat verschillende bezettingen hebben ze nu een steady basis. Na een schrijfperiode van ongeveer een jaar hebben ze door invloeden van o.a. Radiohead, Foals, Red Hot Chili Peppers en Nine Inch Nails een eigen sound gevonden.

Hou ook hun Soundcloud in de gaten!