Komodo + Feather and the White

Komodo laat zich niet in een hokje plaatsen, maar slingert je door tijd en ruimte.
Date : 23 / november / 2018
Time : 21.00 - 02.00 uur

Komodo + Feather and the White

Garage blues en Psychedelic Exotica Rock & Roll

Komodo is niet vast te pinnen op de muzikale wereldkaart. In hun psychedelische rock-’n-roll zitten stijlen van over de hele wereld verweven: woestijnblues, surfrock, 60’s pop, hiphop, rumba en Indiase raga. Alles met een weelderige meerstemmigheid, niet-westerse ritmes en klanken en onverwachte instrumenten. Muziek van Komodo is gruizig en vreemd, maar ook catchy en uiterst dansbaar. De biografie van Komodo tref je onderin deze pagina.

? https://www.youtube.com/watch?v=AFWlzbXNEvU

In 2013 en 2015 speelden ze al eens in Pardoes en ze hebben zeker niet stil gezeten: Feather and the White! 3voor12 Amsterdam omschreef ze als “Ruige riffs, slavendrijvende beats en vocalen ergens tussen Jim Morrison en Tom Waits; een duo die voldoende in huis heeft om elke zaal plat te spelen.”

?https://www.youtube.com/watch?v=Yiqfe84oCyw

 

Komodo Biografie:

Komodo is niet vast te pinnen op de muzikale wereldkaart. In hun psychedelische rock-’n-roll zitten stijlen van over de hele wereld verweven: woestijnblues, surfrock, 60’s pop, hiphop, rumba en Indiase raga. Alles met een weelderige meerstemmigheid, niet-westerse ritmes en klanken en onverwachte instrumenten. Muziek van Komodo is gruizig en vreemd, maar ook catchy en uiterst dansbaar.

Komodo is eigenlijk per ongeluk ontstaan. Gino Bombrini (Skip & Die) en Tommy Ebben (Knalland) kennen elkaar van nachtelijke jamsessies tijdens feesten in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, toen daar nog een kunstenaars- en muzikantenenclave bestond. De wijk ging echter tegen de vlakte en de twee besloten de jams voort te zetten in Gino’s eigen studio.

Tommy zong en speelde gitaar, Gino zong en speelde naast gitaar, drums en bas ook allerlei niet-westerse instrumenten zoals de Bouzouki. Er waren geen vooropgezette plannen of grote ambities, maar het bleek al snel een vruchtbare samenwerking. De allereerste sessie van Gino en Tommy resulteerde, na een dag en een nacht spelen, in het nummer Bengali Crown én het besluit om deze muzikale klik naar een hoger plan te brengen.

De daaropvolgende sessies brachten steeds weer nieuwe nummers voort: Komodo was geboren. Hoewel er nog geen liveband was, geloofde Sony Music Entertainment direct in de eerste demo’s en bood hen een contract aan. Inmiddels is Komodo een volwaardige band, verder bestaande uit Judith Renkema (bas),Jody van Ooyen (drums) en Gino’s jongere broer Massimo Bombrini (percussie).

Komodo laat zich niet in een hokje plaatsen, maar slingert je door tijd en ruimte.