Alex Ploeg en Kasper van der Laan

vrijdag 26 januari 2018
Date : 26 / januari / 2018
Time : Zaal open: 19.45 uur - Start show: 20.30 uur

Alex Ploeg en Kasper van der Laan

Cabaret

Alex Ploeg

Alex Ploeg (1985) is de winnaar van de Publieksprijs van Cameretten 2016.

Hij is een beetje een creatieve duizendpoot. Lid van Comedytrain, speler bij De Grote Improvisatieshow, schrijver voor meerdere tv- en radioprogramma’s en soms ook nog striptekenaar. Momenteel werkt hij aan zijn eerste avondvullende programma, en is hij vaak te zien in comedyclub Toomler in Amsterdam.

Alex is explosief, muzikaal en schuwt het randje niet. Hij stelt rake vragen over onderwerpen die er niet toe doen. Snel, scherp en altijd speels. Hij heeft een sterke podiumpersoonlijkheid en laat in hoog tempo en met veel zelfspot zijn hersenspinsels op je los.

In 2016 won hij de publieksprijs van Cameretten. De jury prijst zijn grapdichtheid, zelfspot en muzikaliteit. “Veel van zijn verhalen zijn hilarisch. Sommige herken je direct. Andere verhalen getuigen juist van een prettig gestoord brein. Naast een goede comedian is Alex ook een uitstekend gitarist.”

Kasper van der Laan

Hoe is tellen ontstaan? Wat is de perfecte appelflap? En waar vind je écht geluk? Kasper van der Laan laat geen vraag onbeantwoord. Zijn verhalen zijn doordacht, zijn observaties origineel en zijn hersenspinsels absurdistisch. Hij neemt je mee op reis langs alledaagse onderwerpen en vraagt zich af: Hoe normaal is onze leefwereld eigenlijk? En hoe normaal ben ik? Kasper speelt graag met je verwachtingen én met die van hemzelf, wat garant staat voor een onvoorspelbare voorstelling. Eén ding staat vast: je zal zijn naam niet snel vergeten.

Kasper is een veelbelovend en veelbesproken nieuw talent in cabaretland. Hij is sinds 2015 lid van Comedytrain en wekelijks te zien in comedyclub Toomler in Amsterdam. Hij speelde eerder al dubbelprogramma’s met Daniël Arends, Jan Jaap van der Wal, Henry van Loon en Martijn Koning en hij stond onlangs nog op Lowlands, Paaspop en de Zwarte Cross. Ook is hij op zaterdagmiddag te horen in het cabaret-team van radioprogramma Spijkers met Koppen op Radio 2.
Vanavond speelt Kasper drie kwartier uit zijn eerste avondvullende voorstelling.