fbpx

Reglement Slag om Hoogwoud

Elke band/artiest die zich inschrijft om deel te nemen aan de Slag om Hoogwoud (hierna: de SoH) verklaart zich akkoord met dit reglement.

Wie mag deelnemen?
Beginnende bands met minimaal 20 minuten aan eigen muziek. Bands uit de regio van West-Friesland krijgen voorrang op bands uit regio’s die verderweg gelegen zijn van Hoogwoud. Leeftijd speelt geen rol. Afhankelijk van de aanmeldingen zullen de bands ingedeeld worden in diverse categorieën. De aangemelde bands krijgen o.a. over de indeling, na sluiten van de inschrijving, meer informatie. Bij teveel aanmeldingen beslist de organisatie hoeveel en welke bands deel kunnen nemen.

Optreden
Iedere band speelt maximaal een half uur, waarbij maximaal 1 cover wordt gespeeld. De volgorde van optreden wordt door loting bepaald. Iedere band dient op tijd aanwezig te zijn voor de loting (normaal 19.30 uur, tenzij anders gemeld). Als je niet op tijd kunt zijn die je de organisatie hiervan op de hoogte te stellen. De bandleden moeten actief bijdragen aan een snelle wisseling tussen de verschillende optredens.

Geluidstechniek
Pardoes zorgt voor een degelijke PA met geluidstechnicus. Elke band kan zijn eigen geluidstechnicus meebrengen ter ondersteuning. Gebruik van eigen apparatuur is toegestaan, met uitzondering van het drumstel. Het volume van eigen apparatuur moet worden aangepast als de technicus hier om vraagt. Wij willen zorg dragen voor een aangename ervaring in de zaal en daarbij moeten de bezoekers geen gehoorbeschadiging oplopen.

Vergoeding
Pardoes keert geen reiskosten of andere onkostenvergoeding uit bij deelname aan de SoH. Ieder bandlid krijgt bij aankomst gratis koffie/thee en 3 munten om uit te geven bij de bar. Eten en drinken is daarna voor eigen rekening. Pardoes heeft geen gelegenheid om uitgebreid avond te eten.

Prijzen en jury
Er zijn 2 prijzen; de juryprijs en de publieksprijs. De juryprijs wordt bepaald door een deskundige jury, dit is de ‘hoofdprijs’. Hier is een geldbedrag van tenminste €250,- voor beschikbaar. De publieksprijs wordt bepaald door het publiek. Zij krijgen aan het begin van de avond stemmuntjes om in de stembus te doen van de favoriete band. Hiervoor is een bedrag van tenminste €100,- voor beschikbaar.

Afmelding deelname
Afmelding voor deelname dient minimaal 48 uur van te voren bij de organisatie bekend te zijn. Probeer er alles aan te doen om aanwezig te kunnen zijn. Het is lastig om op het laatste moment nog een vervangende band te vinden.